Geslaagde tuinborrel complex Stadhouderslaan

Op z​aterdag 26 mei ​van 4 tot 6 uur ‘s middags ​organiseerden wij, de tuiniers van het complex Stadhouderslaan, een Open Tuin Borrel voor de rest van de leden van de Biologische Tuiniervereniging Groningen (BTG). Op de vrijdag er aan voorafgaand was bijna ieder van ons wel in de tuin aanwezig om de boel nog even op orde te maken, wat onkruid weg te trekken en zitjes te maken.Het zou een bloedhete dag worden die zaterdag (in een zomerse week), dus dat zorgde nog wel voor wat kopzorgen. Want hoe konden we in ‘s hemelsnaam het bier en de wijn een beetje koel serveren? Met als gevolg dat ieders vriezer vol werd gepropt met zakken ijsblokjes, die zaterdag zo laat mogelijk samen met koelboxen en emmers water naar de tuin werden gesleept.
Zaterdagmiddag werden tafels en stoelen uit verschillende tuinen gehaald en in de centrale feesttuin opgesteld. Ook werden her en der slingers opgehangen en kussens neergelegd. Er waren al luifels opgehangen aan de bomen om wat schaduw te creëren.
Al rammelend kwamen vervolgens de 2 mannen van ons complex met een boodschappenwagentje vol bier, wijn en sappen de tuin in gerold. Zo, de drank was geregeld.
Het werd bij het uitpakken van de tassen duidelijk dat er door verschillende mensen heel veel moeite gestoken was in het zelf bakken en brouwen. Er was zelfgemaakte bananancake, chocoladecake, hartige taart, hartige hapjes, bietensalade, makreelsalade, groene salade, 3 soorten houmous, sangria, vruchtenbowl, en dan vergeet ik nog van alles.
We waren nog druk doende met het uitstallen van al dat lekkers (er was natuurlijk veel te weinig plek voor zoveel) toen de eerste gasten al aankwamen. We hadden het uitdrukkelijk een borrel genoemd, maar het verbaasde ons niet dat een enkeling toch koffie of thee verwachtte. Die moesten we teleurstellen: je moest gelijk aan de borrel.
Er werd vervolgens al snel om een rondleiding langs de tuinen gevraagd.
Die rondleiding werd meer een tegen elkaar in lopende wirwar van mensen want lekker centraal ging het niet. Maar dat mocht de pret niet drukken. Menig tuinier stond trots op zijn perceel om toe te lichten waar hij of zij mee bezig was: het voor het eerst aardbeien kweken of teleurgesteld raken in dat alles zo hard groeit terwijl er de week ervoor nog zo’n orde heerste, etcetera.
Gretig werd door bepaalde bestuursleden advies gegeven bij vragen

​van nieuwe tuiniers.De rondleiding eindigde weer in de centrale feesttuin onder het genot van een hapje en drankje.

Om 6 uur gingen de meeste gasten weer huiswaarts en bleven wij met ons eigen clubje tevreden nog wat napraten. Daarna was het opruimen geblazen, en alles weer terug op z’n plek zien te krijgen.
Kortom: een hele geslaagde tuinborrel op ons prachtige complex aan de Stadhouderslaan!