Geslaagde werk-en oogstdagen BTG complex Beijum

Op zondag 11 oktober 2015 is er op complex Beijum weer een prachtige  gezamenlijke werk- en oogstdag geweest. De appels en peren van de gezamenlijke fruitbomen waren rijp en er was dit jaar overvloedig veel! Dat komt mede door het goede snoeiwerk van het afgelopen jaar onder leiding van Ineke. Ineke zal ons ook het komende jaar hierin begeleiden en weer enkele data doorgeven.

Voorgesteld is om het fruit wat over was na verloop van tijd voor het hek te zetten zodat ook buurtbewoners hiervan kunnen profiteren.

IMG-20151017-WA0010

Foto: impressie van het overvloedige fruit.

20151009_131849

Foto: op de tuin in Beijum is  een mooie recreatieplek rondom een schitterende vuurplek gemaakt. Ook bij werkdagen gebruiken we deze plek voor overleg. Daarnaast wordt dit plekje af en toe gebruikt voor feestjes van leden. Niet zichtbaar is een vuurplek in de grond waarbij we met een driepoot een pan boven kunnen hangen om soepen en stoofpotjes te maken.

20151010_182728

Foto: op werkdagen neemt iedereen spontaan “catering” mee. Er is steeds genoeg en dit verhoogt de sfeer.

Ook op de eerdere gezamenlijke werk- en oogstdag op vrijdag 9 oktober 2015 was er vanaf 16 uur een mooie sfeer op de tuin. Uiteraard met een mooi vuur erbij en vele versnaperingen en verhalen. Dinidi nam met een paar anderen, zoals Trijntje en beide partners, het initiatief om een klein oogstfeestje te houden met o.a. een ter plekke gemaakte pan soep met veel producten van de tuin.

IMG-20151017-WA0019
Foto:een globale blik op de tuin. Uiteraard een momentopname!


Belangstelling voor paardenmest:
Zoals eerder gemeld gaan we op zaterdag 7 november 2015 vanaf 10 uur paardenmest halen bij tuinder Lanting in Zuidwolde. Geef zsm je bestelling door aan Ronald Oostmeijer en neem op 7 november contant geld mee, zodat we geen nawerk hebben.
Het kost 1, 50 per kruiwagen. Als vuistregel kun je aanhouden 1 kruiwagen per 10 m2, maar dat hangt ook af van je teeltplan en of je ook compost gebruikt.